PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Chardonnay [ Vinařství ]

Chardonnay

Bílá odrůda

Charakteristika:
List má lyrovitý tvar, u něhož je vnitřní strana nervů ohraničujících lyru lysá, bez listové čepele.
Sklizně jsou poněkud nižší než u Rulandského bílého, ale jakost vína je vyšší.

Pro pěstování jsou nejvhodnější půdy hlinité s obsahem vápna. V horších přírodních podmínkách bývá obsah kyselin vysoký a jejich projev drsný, neharmonický.

Země původu:
Francie - Burgundy



Produkt: víno

Víno světlé až nažloutlé barvy, neutrální, přitom však výrazné vůně. Vyšší obsah kyselin, které jsou jemné s nádechem pikantní chuti garantují jeho vynikající pitelnost.
Víno je často plné až hutné s jasným osobitým charakterem.
Vynikající víno k archivaci.

Gastronomické využití:
Víno je vhodné k normálně upravenému hovězímu a vepřovému masu a k drůbeži. Zralé partie jsou vhodné k divočině a bažantímu masu. Vynikající k chuťově výrazným paštikám či uzenému masu. Vhodné k měkkým plísňovým sýrům či měkkým sýrům s mytou kůrou. Plným polévkám, mořským rybám, korýšům a měkkýšům.

Partie s vyraznějšími kyselinami jsou vhodným doplňkem k jídlům, která vyžadují kyseliny, například - ústřice.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.vina.cz

Typ záznamu: Vinařství
AKTUALIZACE: uživatel č. 705 org. 56, 16.03.2004 v 11:13 hodin
Copyright 1998-2023 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®