PO RUSSKI POLSKI FRANCAIS DEUTSCH ENGLISH ČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR

French 75 SH

French 75
SH
(french soasansenk)

RECEPTURA
6 cl gin
4 cl čerstvě lisovaná citrónová šťáva
2 cl cukrový sirup
1 cl anýzový likér
Louis Girardot brut

Do šejkru alespoň do poloviny naplněného ledem odměřte gin, citrónovou šťávu, cukrový sirup a anýzový likér (může ho být i o něco méně), protřepejte a tento základ nalijte do šampaňské misky. Doplňte šumivým vínem Louis Girardot brut. Doporučení: Typ sklenky dodržte; použijete-li např. flétnu na šumivé víno, nápoj po dolití šumivým vínem vypění a pravděpodobně jeho část sklenku opustí. S miskou se vám to nemůže stát.
(Receptura nápoje byla formulována v roce 1925 v Harry's New York Baru v Paříži. Zde ji můžete dosud ochutnat.)

Poznámka:SH Nápoj se připravuje v šejkru

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.bohsekt.cz

Typ záznamu: Specialita k pití
AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 2, 15.03.2004 v 15:07 hodin
Copyright 1998-2020 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®