PO RUSSKI POLSKI FRANCAIS DEUTSCH ENGLISH ČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR

Cabernet Sauvignon

Pochází z Francie z okolí Bordeaux, kde společně s odrůdou Merlot a Cabernet franc vytváří světoznámá kvalitní bordeauxská vína. Má vysoký obsah antokyanových barviv a taninu. Již v bobulích se objevuje typické aroma připomínající černý rybíz, někdy i s travnatou příchutí.

Chuť je výrazná cabernetového charakteru s vyšším obsahem kyselin. U nás je málo rozšířené. Víno zraje pomalu a vyžaduje školení v sudech. Kromě černého rybízu můžeme též cítit cedrové dřevo i vůni fialek. Cabernet Sauvignon je s jinými odrůdami červeného vína nezaměnitelný. Rozšířil se po celém světě a v mnohých oblastech dává vynikající vína. Je to odrůda, která si vydobyla pro vynikající jakost a dlouhou uchovatelnost červených vín nejvyšší uznání. Teprve při zrání vína na sudech barrigue a po dlouhodobém uložení na lahvích se objevují nejvzácnější tóny zralosti a plnosti červeného vína.

Gastronomické využití:
Cabernet Sauvignon podáváme k tmavým masům a ke kořenité úpravě mas. Výrazná chuť zvěřiny, ale i husy a kachny nebo pernaté zvěře vyžaduje plná, vyzrálá červená vína. Dále k sýrům s modrou plísní. Plný Cabernet nebo technologií barrigue k tvrdým sýrům. Plný jemnější Cabernet také ke Stroganovu. Překvapte někdy své hosty netradičním aperitivem.

Nabídněte jim např. růžový Cabernet Sauvignon s kapkou cassisového /t.j. likéru z černého rybízu/.
V tomto případě by mělo být víno vychlazené na 8 - 10 °C.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.ahaho.cz

Typ záznamu: Víno
AKTUALIZACE: 56, 24.02.2005 v 13:34 hodin
Copyright 1998-2019 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®