PO RUSSKI POLSKI FRANCAIS DEUTSCH ENGLISH ČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR

Irsai Oliver

Je maďarský kultivar vyšlechtěný Palem Kocsisem křížením Bratislavského bílého a Čabaňské perly.
Brzy uzrává a pro tuto vlastnost je oblíbený mezi zahrádkáři. Hrozny mají muškátovou chuť, která je velmi příjemná, dobře se tedy hodí k přímému konzumu jako stolní ovoce. Zralé hrozny vydrží dlouho na keřích aniž by praskaly nebo hnily. Jsou však poškozovány vosami a ptactvem.

Víno je zlatožluté barvy, výrazné typické velmi pronikavé vůně, plné chuti připomínající muškátové víno, ale svým charakterem a kyselinkou je příjemnější.
Velmi dobře se hodí k navonění známkových vín a směsí. Zvláště výhodné je míchat s kyselejšími odrůdami /Ryzlink vlašský/, kde se pak ztrácejí přebytečné kyseliny. Dobře ošetřené víno vydrží ve vysoké jakosti i několik let. Při dlouhém ležení se zvýrazňuje kořenitost v chuti.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.ahaho.cz

Typ záznamu: Víno
AKTUALIZACE: 56, 24.02.2005 v 13:54 hodin
Copyright 1998-2019 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®