PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Kyselica - zelná polévka [ Фирменные блюда ]

Kyselica - zelná polévka

Ingredience:
1/2 litrový hrníček fazole
zeleninu: mrkev, petržel, cibulu, česnek a celer
sterilované nebo bečkové zelí / asi malou sklínku (1 litr)
trochu hřibů (čerstvých nebo sušených)
6 vajíček,
šlehačka,
2 lžíce hrubé mouky
Příprava:
Večer, den před vařením si opereme a zalijeme fazolu (asi 1/2 litrový hrníček fazole). Když chceme míň polívky, dáme míň fazole. Druhý den fazolu zalijeme a necháme ji vařit do měkka.Dáváme pozor, aby v ní stále byla voda, aby se nepřipálila. Fazolu dáme vařit do většího hrnce, nebo do něho pak budeme přidávat všechny potřebné věci na kyselicu a v něm pak hotová kyselica zůstane. Ještě do hrnce s fazolí dáme vařit zeleninu: mrkev, petržel, cibuli, česnek a celer.Zvlášť do druhého hrnce dáme vařit sterilované, nebo sudové zelí (asi malou sklínku, nebo zase jak chcete polívky více, tak můžete dát i celou větší sklínku)
Zelí musí být taky zalité vodou, aby se voda nevyvařila a zelí se nepřipálilo. Ale vždycky se musí zelí vařit zvlášť, nebo kdyby jsme ho vařili se zeleninou, tak by to moc dlouho trvalo, než by se zelenina uvařila.Zelí s vodou vaříme aspoň 45 minut a pak ho vylijeme i s tou vodou do hrnce s uvařenou fazolí..
Ještě v jednom kastrolku vaříme zvlášť trochu hřibů, čerstvých, nebo sušených. Ale pokud máte hřiby sterilované v plechovce, nebo ve sklence, tak ty můžete zrovna vysypat do hrnce s fazolí, ale slijte z nich pryč tu vodu.Nejlepší jsou hřiby praváky, ale můžou se použít i žampiony. Sterilované už nemusíte předem vařit.
V kastrolku s olejem si osmažím menší cibuli a až je zpěněná, tak do ní přidám trochu (asi 2 lžíce hladké mouky) a osmažím ji, aby byla zlatá a pak ji vylét do hrnce s fazolí a se vším co už tam mám.
Do hrnka si rozbiji asi 3 vajíčka, rozkvedlám je zase vidličkou a vyleji taky do všeho.Pak tam ještě přidám 3 vajíčka, uvařené natvrdo, zase protlačené přes kráječ na bramborový salát.Naposledy, co dám do kyselice je šlehačka, do které přidáme asi 2 lžíce hrubé mouky. Zase to vidličkou dobře rozmíchám a vyleji do kyselice.Všechno dobře promíchám a nechám to povařit. Pokud je kyselica hustá moc, přidám tam vody. Pokud je řídká přidám tam ještě trochu mlíka a v něm trochu mouky.

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 56, 10.05.2004 v 11:50 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®