PO RUSSKI POLSKI FRANCAIS DEUTSCH ENGLISH ČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR

Kaberon

Jedná se spíše o cuvé perspektivních novošlechtěných odrůd Santlot a Nativa, které vznikly postupným křížením mezi odrůdami Merlot, Frankovka, Svatovavřinecké a Seibel. Je dost pravděpodobné, že dalším výběrem vhodných klonů a dalším prošlechtěním výše uvedených dvou interspecifických odrůd může vzniknout odrůda s názvem Kaberon, která bude mít požadované vlastnosti.

Víno těchto novošlechtění bývá plné, extraktivní, bohaté na aromatické látky kabernetového typu. Postupným zráním získává sametovou jemnost a charakteristickou harmonii tříslovin s ostatními složkami vína.

Doporučuje se k ostrým a pikantním jídlům, aromatickým sýrům a masům na rožni. Vína vyzrálá, uleželá jsou vhodná k praženým oříškům, uzenému masu a sýru typu Roquefort.

S tímto vínem se setkáme v produkci Ing. Michlovského.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.ahaho.cz

Typ záznamu: Víno
AKTUALIZACE: 56, 24.02.2005 v 13:57 hodin
Copyright 1998-2019 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®