PO RUSSKI POLSKI FRANCAIS DEUTSCH ENGLISH ČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR

Vinařství Soviš

Rodinná firma Vinařství Soviš obhospodařuje 4,5 ha vinic z nejlepších viničních tratí v katastru starobylé vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem, v podhůří chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty s roční produkcí 20 000 lahví ročně. Firma má několikaletou tradici a praxi ve výrobě vín které jsou u našich zákazníků velmi oblíbená.


ČERVENÁ VÍNA:

Rulandské modré
Teplota konzumace: 16 - 18 °C
Doporučujeme k jídlu: jemným úpravám zvěřiny a tmavých mas,
jemným typům ušlechtilých sýrů.
U nás se pěstuje již od dob císaře Karla IV. Červená barva by měla být světle granátová, u starších vín až s cihlově rubínovým odstínem, někdy zlatavým. Plný a jemný buket mívá hořkomandlový nádech a u starších ročníků se potom objevují tóny švestkových a ořechových vůní lahvové zralosti. V chuti je harmonické, sametové, delikátní, neobyčejně jemně natrpklé a jeho kořennost vyniká při napadení hroznů ušlechtilou hnilobou.

Svatovavřinecké
Teplota konzumace: 14 - 16 °C
Doporučujeme k jídlu: vepřové maso, zvěřina, husa či kachna
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Moravia
Teplota konzumace: 16 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, zvěřina v pikantní úpravě
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Sauvignon

Merlot

André
Teplota konzumace: 14-18 °C
Doporučujeme k jídlu: pečená kachna, kořenité steaky, zvěřina

Neronet


BÍLÁ VÍNA

Irsai Oliver

Müller Thurgau
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: předrkmy, ryby, zeleninová jídla

Muškát moravský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: lehčí sladké dezerty, samostatně

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso
V dobrých ročnících je extraktní a je vhodné k archovaci

Sylvánské zelené
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 11 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Chardonnay
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy
Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Rulandské bílé
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, pokrmy z drůbeže, sýry

Ryzlink rýnský
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, předkrmy, drůbež
Víno je světle žluto zelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní, která připomíná lipový květ.

Ryzlink vlašský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: předkrmy, lehce upravené ryby
U nás patří k nejpěstovanějším odrůdám. Víno je světle zelenožluté barvy a má jemný odrůdový buket, který připomíná luční květiny a na vapenitých půdách pak s lipovým nádechem. Jemné a plné víno je velmi příjemné, čerstvě svěží chuti, s jemně šťavnatou nevtíravou kyselinkou, která pobízí k pití. Při zrání na láhvi dosahují dobré ročníky díky dlouhodobému uchování kyselin vysoké jakosti a vyhraněného odrůdového charakteru.

Sauvignon
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: sýry, ryby, předrkmy
Víno má širokou škálu aromat a to podle vyzrálosti, klonu a půdně geologického původu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Vinařství Soviš
Dušan Soviš
Blatnice pod Sv. Ant.
696 67 Blatnice pod Svatým Antonínkem
Česko (CZ)
tel: (+420) 518 331 415
(+420) 604 983 903
fax: (+420) 518 331 415

LOKALIZACE


AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 27.04.2005 v 09:52 hodin
Copyright 1998-2019 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®