PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Bzovjánek [ Sdružení nebo spolek ]

Bzovjánek
Po dohodě několika nadšenců s představiteli města jsme získali k provozu klubovny místnost v přísálí místní sokolovny. Paní ředitelka MŠ v Bojkovicích nám dala k dispozici část věcí ze zrušené MS ve Bzové (dětské stolky a židle, pastelky a starší hračky).

První schůzka se uskutečnila 14. 10. 2003 v 17. hodin. Od této doby se scházíme pravidelně každý pátek od 17. hodin po celý školní rok. Provoz je hrazen ze sponzorských darů, příspěvků města a z výtěžku z prodeje železného šrotu.

Když si děti navrhly a odhlasovaly název Bzovjánek vznikla i báseň:
Bzovjánek je pro děti, začíná v pátek o pěti,
dojděte si s námi hrát, budem se v něm všichni smát.
Půjdeme i na procházku, pouštět draky na provázku,
pozorovat louky, ptáky a sluníčko za oblaky.
A až budou vyfoukané stráně, vytáhneme body, sáně,
rozzáří se naše očka, na čelo nám spadne vločka.


Naše činnost je různorodá. Nemáme pevně stanovené pravidla, takže se domlouváme co by jsme chtěli a podle toho program přizpůsobíme. Když fouká vítr, vezmeme draky, když padá sníh užijeme si sáňkování, koulování a za hezkého počasí trávíme čas na horním nebo dolním hřišti při různých hrách, nebo vyrážíme na procházku, třeba do lesa na hřiby. Za nepříznivého počasí zůstáváme v klubovně a zde vznikají výrobky, kterými zdobíme naši klubovnu a vystavujeme v místním obchodě, jako např. Helloween, rámečky na foto, obrázky na sklo, masky,... vše je možné v průběhu roku shlédnout vystavené v místním obchodě, velikonoční a vánoční ozdoby a také novoročenky, které s přáním krásného prožití nastávajícího roku rozneseme do každého domu ve Bzové a zašleme svým sponzorům.

Pořádáme karneval, vánoční a mikulášský večírek s maňáskovým divadélkem, které nám přijíždí zahrát paní ze Suché Loze a diskotékou. Také jsme měli besedu se zdravotní sestrou, vyrazili do plaveckého bazénu Delfín v Uh. Brodě a uskutečnili exkurzi do firmy Moravia Cans v Bojkovicích na výrobu aerosolových nádob.

Předcházející rok jsme na den dětí vyrazili do "terénu", kde již byla připravená různá stanoviště, letošní jsme strávili v Komni u koní.

V měsíci květnu letošního roku nám byla dána k dispozici nová místnost občanského aktivu v budově bývalé MŠ, do které jsme se s radostí společnými silami přestěhovali.

Na závěr školního roku a zároveň jako zahájení letních prázdnin sbalíme stany, spacáky a dobrou náladu a vyrážíme na horní hřiště. V loni nám do kroku hrál místní rozhlas, letos jsme naložili věci na traktorek u obchodu a vzali to "zkratkou" přes Bučníky. Za splněné úkoly obdrží každý účastník odměnu, diplom a nechybí ani pořádný táborák s opékáním špekáčků. Poté zazpíváme u ohně s kytarou, přespíme ve stanech nebo pod širým nebem a "hurá na prázdniny".

Jako záznam o naší činnosti vedeme kroniku, kterou si píší každý týden sami děti, ale i fotokroniku - vše k dispozici k nahlédnutí v místním obchodě.

Doufáme, že volný čas, který každý pátek obětujeme pro práci s dětmi, poslouží pro dobrou věc. Jelikož se schází děti různých věkových kategorií, takže nejen k utužení kamarádských vztahů, ale i jako dobrý návod jak příjemně strávit volný čas.

Za Bzovjánek Romana a Helena Charvátovy.

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Petra Stojaspalová (MÚ Bojkovice) org. 56, 19.07.2005 v 15:01 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®