PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Folklor [ Фольклорный ансамбль или группа ]

Strání je známo jako kulturní centrum Slovácka. Pravidelně se zde konají různé akce nejenom místního významu, ale zúčastňují se jich známé osobnosti ze všech koutů republiky, ale i jiných států.

Cimbálová muzika Strýci
Slyšet a vidět nás můžete na folklorních festivalech, při různých společenských a kulturních akcích jako jsou například plesy, svatby, oslavy, besedy u cimbálu či firemní akce. Zkrátka všude tam, kde se očekává dobrá nálada a hlavně, kde se zpívá a podává dobré víno.

Protože pocházíme z moravsko-slovenského pomezí, věnujeme se nejenom ryze moravskému a slovenskému folkloru, ale i typicky českým "lidovkám" nebo romským písním.

Kromě zpěvu a hudby můžeme naši produkci obohatit tancem v podání folklorního souboru Javorina ze Strání, se kterým spolupracujeme už od jeho založení.



Straňanka

Straňanka, slovácká dechovka, získala za dobu svého působení (založena byla v roce 1926) srdce mnoha posluchačů nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí. V posledních letech se k oblibě ze strany posluchačů přidala i mnohá ocenění na renomovaných soutěžích. Důvod je jasný - Straňanka hraje mezi dechovkami, a to nejen na Slovácku, první ligu. Straňanka - to je 14 muzikantů a 4 zpěváci, kteří vystupující v krojích, nebo v civilním, společenském oblečení. Straňanku vede kapelník Petr Houšť. Zpívají Anežka Škodáková, Dana Hniličková, ing. Jiří Gavenda (několikanásobný laureát Mezinárodního folklorního festivalu ve Strážnici ve zpěvu a tančení verbuňku) a kapelník Petr Houšť. Průměrný věk muzikantů je 30 roků. Straňanka disponuje vlastní aparaturou, včetně technika a DJ. Konferování programu je zajištěno ze strany souboru, v případě vyšších požadavků na moderování je možno zajistit externího moderátora. Podle přání lze zajistit také účinkování lidového vypravěče.

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Pavel Kuča org. 56, 23.03.2007 v 11:44 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®