PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Josef Raba, Raba Choltická zabijačka, Štrúdl paní mlynářky [ Regionální výrobce nebo produkt ]

raba

Pochází z řeznické rodiny s poctivým řemeslem. Přibližně od šesti let, co viděl na stůl a díval se tátovi pod ruce, věděl, že chce vařit. Vyučil se kuchařem a řezničina se stala jeho hobby. Po otcovi zdědil lásku k řemeslu, včetně zkušeností a receptů. Chuť experimentovat a sestavovat vlastní recepty ho neopouští dodnes.

Dlouho byl zaměstnaný na postech šéfkuchařů. V dubnu 2010 otevřel restauraci na zámku v Cholticích a snažil se propojit s aktivitami Železnohorského regionu. První regionální produkty Choltické koláče a Zámecká medová žebra nechal certifikovat v roce 2012. Později přibyla Raba choltická zabijačka.

Josef Raba je spoluzakladatelem GURMÁNSKÉ STEZKY, která v r. 2013 propojila areály místních certifikovaných producentů s tématem dobrého jídla a pití vytvořených ze zdrojů místního regionu místními lidmi.

V lednu 2016 Josefa Rabu zlákalo vaření ve školní jídelně a opustil zámeckou restauraci. Odnesl jen svůj rodinný klenot a dar od táty – zabijačku, druhé dva regionální produkty zůstaly na zámku. Čtyři školní roky byl hlavním kuchařem na Základní škole v Cholticích a působil v Hospůdce na hřišti.

Stal se z něj kuchař na volné noze s vlastní kuchyní. Při vaření věří v poctivost. Má vášeň pro dobré jídlo a kvalitní lokální suroviny, které se snaží ve svých výrobcích zpracovávat jako celek. Raba choltická zabijačka je kompletní řada výrobků. Nejsou to jen klasické jaternice a prejt, ale i uzené maso, klobásy, špekáčky, škvarky, vývar, sádlo atd.

Výrobky Josefa Raby můžete ochutnat na různých akcích v regionu nebo při klasickém prodeji ze dvora. Pokud je poutač na chodníku u silnice, může kdokoliv přijít. Těší se na vás v Cholticích.

V roce 2024 převzal Josef Raba produkt Štrúdl paní mlynářky. Při přípravě štrúdlu nepoužívá žádné polotovary. Až na pečení v troubě suroviny zpracovává ručně od přípravy ořechů, jablek i těsta. Štrúdl peče opravdu s láskou. Na štrúdlu si můžete pochutnat nejen na akcích pořádaných ve Starém mlýně v Bukovině nebo v Cholticích v Bistru Slavoj, ale i třeba právě na vaší akci. Neváhejte objednat.



Kontakt

Josef Raba
Pardubická 74, 533 61 Choltice
tel.: 777 200 804
krabak.j@seznam.cz
http://www.raba-poctivakuchyne.cz

finstagram1-12GSMAS ŽR piktogram Košík (prodej ze dvora)

Josef Raba, Raba choltická zabíjačka

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Další objekty v okruhu do

AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 09.09.2024 v 14:25 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®