PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Hostinec pod Drnem – Jiří Havlíček, Hoješínská placka [ Regionální výrobce nebo produkt ]

pod drnem

Hostinec Pod Drnem provozuje firma Pod Drnem, s.r.o., která navazuje na původní živnost Občerstvení Pod drnem, poprvé otevřené 30. 6. 1990. Firmu a hostinec vedou Olga a Jiří Havlíčkovi.

Hoješínská placka vznikla částečně ze vzpomínky na dětství, kdy babička Jiřího dělala placky na nudle a děti si mohly kousky placky opékat přímo na plátech kamen. V pozdější době, již za provozu hostince, manželé trávili dovolenou vandrem po Jeseníkách, kde jim poslední den došel chleba, ale zbylo maso. V zásobách našli zbytek mouky a vzpomněli si na babiččiny placky. Ochutnali tedy opečené maso na ohni s moučnou plackou, kterou opekli na rozpáleném kameni a moc si pochutnali. A tak si řekli, proč podobný zážitek neposkytnout i svým hostům. Moučnou placku si hosté velmi oblíbili, a proto se stala i později jejich regionálním produktem.

Pod Drnem pomyslně začíná GURMÁNSKÁ STEZKA, která v r. 2013 propojila areály místních certifikovaných producentů s tématem dobrého jídla a pití vytvořených ze zdrojů místního regionu místními lidmi. Ke stezce se připojili až v roce 2018 pro podporu lokální ekonomiky celého regionu. Na každém místě stezky čeká na návštěvníka neobvyklý zážitek, na který bude dlouhou dobu vzpomínat.

Certifikací ŽELEZNÉ HORY regionální produkt prošel hostinec Pod Drnem v roce 2015 a držení certifikátu pro něj znamená sounáležitost s Želenými horami.

Moučnou placku připravenou na rozpáleném kamenném grilu podávanou s grilovaným masem můžete ochutnat v hostinci Pod Drnem v Hoješíně u Seče vždy o prázdninách v červenci a srpnu.


Kontakt

Pod Drnem, s.r.o.
Hoješín 48, 538 07 Seč
tel.: +420 777 566 052
drn@cmail.cz
http://www.poddrnem.com

fMAS ŽR piktogram instagram4-10GSRestaurace

Hostinec pod Drnem – Jiří Havlíček, Hoješínská placka

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Další objekty v okruhu do

AKTUALIZACE: správce systému (Mikroregion Podhůří Železných hor) org. 127, 10.10.2022 v 15:06 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®