PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka

Josef Matějka hospodaří s rodinou na 140 hektarech orné půdy a 40 hektarech luk. Farmu v Barchově založil jeho otec v roce 2004. Pustili se do chovu skotu francouzského plemene montbeliard. Jedná se o uzavřený obrat stáda. Znamená to, že si telata vykrmí do jateční váhy tím, co sami vypěstují.

Prioritou je na farmě produkce mléka, ale v posledních letech se zaměřili také na vlastní „bourárnu“ a prodej masa lidem přímo ze dvora. Porážku zvířat zajišťuje řeznictví Francouz ve Skupicích. Maso je veterinárně ošetřeno. Josef Matějka si udělal kurz pro práci na jatkách, a proto si může maso zpracovávat sám do balíčků po 5 a 10 kilogramech přímo na farmě.

Aktuální složení balíčků a data porážky jsou dopředu zveřejněna na Facebook profilu farmy Matějka a lidé si mohou učinit objednávku. Farma k prodeji nabízí i vnitřnosti, takže se zužitkuje celé zvíře. Před vyzvednutím objednávky na farmě dávají zpětně zákazníkovi vědět, kdy bude připravena k odběru.

Certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt pro své hovězí maso může farma Matějka používat od jarní certifikace v roce 2025.

Mléko prodávají ve všední dny od 16.00 do 18.00 hodin a víkendy od 17.00 do 18.00 hodin. Maso poráží dvakrát až třikrát do měsíce. Všichni, kdo si přijdou pro mléko či maso, se mohou na farmě podívat na krávy i telátka, která právě mají. Chloubou farmy jsou starokladrubští koně na dvoře.

Kontakt

Farma Matějka – Josef Matějka 
Barchov 18 • 530 02 Pardubice
tel.: 739 293 182
1-12Prodej ze dvoratelefone-mailFacebook

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Další objekty v okruhu do

AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 02.07.2025 v 10:26 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®