PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY Víno, vinařství a turistika - HLAVNÍ STRANA PREZENTACE 1 Vinařská oblast Morava Vinařská oblast Čechy
Vinařská turistika
Vinařská oblast Čechy
Vinařská oblast Morava
Česká vína
Moravská vína
Vinařství
Producenti vína
Vinařské stezky
Cech českých vinařů
Svaz moravských vinařů
Vinné sklepy
Vinotéky
Vinárny
Gastronomické speciality
Folklorní akce a festivaly
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
ČESKÁ REPUBLIKA
Služby pro turisty
Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Turistika
Sport a relaxace
Ubytování
Stravování
Lázeňská zařízení
Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Jeskyně a propasti
Naučné stezky
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference

Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
Království perníku

Komorní scéna Aréna - Divadlo hudby [ Divadlo ]

HISTORIE
Komorní scéna Aréna vznikla na půdě někdejšího Divadla hudby, jež působilo od roku 1986 jako součást Městského kulturního střediska a od roku 1991 samostatně jako příspěvková organizace Magistrátu města Ostravy.
V roce 1992 získalo divadlo název Komorní scéna Aréna. Navázalo na tradici malých generačních divadel s mnohožánrovým zaměřením a vytvořilo alternativu k již existujícím divadelním souborům ve městě.
Aréna však svými pořady přesahuje i do oblastí mimodivadelních (hudba a koncerty - komorní a specializované koncerty, ojedinělý typ pořadu "Koncert pro jeden obraz”, komponované a klubové pořady věnované poezii, výstavy, cestopisné pořady, specializované vzdělávací pořady zaměřené především na středoškolskou mládež, informatika, spolupráce se zahraničím - čestný člen mezinárodní nadace Společně proti AIDS, ediční činnost, spolupráce s Ekologickým informačním centrem Zelený bod atd.).
Komorní scénu Aréna tvoří stálý šestičlenný herecký soubor, jeden režisér a zároveň dramaturg, s minimálním správním a technickým zázemím. Soubor je maximálně vytížený, protože se podílí i na realizaci jiných typů pořadů.
Již třetí sezónu si můžete zakoupit předplatné na naše představení.


POSLÁNÍ
Předkládat mladému publiku "drobné inscenace”, v nichž převažuje atmosféra a cit, novost, neotřelost a nápaditost. Spolupracovat s talentovanými tvůrci (nejen mladé generace) a poskytovat možnost realizace mladým nadějným hercům, studentům konzervatoře a vysokých uměleckých škol.


ČINNOST
Aréna předkládá měsíčně divákům 35 - 40 produkcí různého typu, z toho přibližně 18 - 20 divadelních. Jednotlivé tituly reprízuje divadlo průměrně 45 krát, představení pro děti až šedesátkrát. V možnostech a schopnostech divadla je připravit za sezónu 4 - 5 premiér, často ve spolupráci s hostujícími režiséry, scénografy a hudebníky.
Každoročně je KSA pořadatelem nesoutěžního setkání dětských dramatických kolektivů a souborů handicapovaných dětí Arénka, které přispívá k rozvoji metodiky školní a mimoškolní práce s dětmi v ČR naprosto ojedinělým způsobem díky doprovodným vzdělávacím akcím a seminářům pro učitele a vedoucí souborů.


DRAMATURGIE A POETIKA DIVADLA
Vychází z toho, že divadelní řeč je proměnlivá a že neexistuje absolutní způsob, jak být divadelně dokonalý. Proto se v Aréně nepovažuje za chybu, pokouší-li se jednou oslovit diváka groteskností, jindy psychologickým herectvím. Soustřeďuje se na rozmanitost žánrů - pohádky pro děti, klasický repertoár je inscenován způsobem přijatelným pro mladou generaci. Hraje se zde Shakespeare i Čechov s vlastními autorskými pokusy. Poetika divadla vychází ze specifického komorního prostředí a je alternativou klasickým repertoárovým divadlům. Za rovnocennou se považuje i práce s marionetami (rodinné marionetové divadlo). Divadelní řeč Arény formuje i způsob pohledu režisérů a dalších tvůrců jednotlivých inscenací. Omezujícím a zároveň inspirujícím faktorem je daný prostor a finanční možnosti.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Komorní scéna Aréna - Divadlo hudby
28.října 23
701 85 Ostrava
Česko (CZ)
tel: (+420) 596 114 585
(+420) 596 123 181

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.divadlo.cz

Typ záznamu: Divadlo
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 02.08.2004 v 14:45 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®